Creditcards zijn handig en maken uw financiële leven gemakkelijker en eenvoudiger. Als de creditcard met zorg wordt behandeld, zal deze geen schade veroorzaken. Een eerste creditcard kan verleidelijk zijn. Het belangrijkste is om vanaf het begin de mogelijke valkuilen van creditcardgebruik te kennen. Volg deze tips voor een verantwoord gebruik van uw nieuwe kaart:

 

  1. Activering Mastercard Black Nederland creditcards komen niet naar u toe in een actieve modus. De gebruiker moet de bank of het door hem opgegeven gratis nummer bellen voor activering. Gewoonlijk moet de gebruiker zijn kaartnummer invoeren en KYC-vragen beantwoorden. Bel voor activering vanaf een geregistreerd telefoonnummer.

 

  1. Rentetarieven Ken de rentevoet voordat u uw creditcard gaat gebruiken. Het rentepercentage wordt bepaald door het jaarlijkse percentage. Dit is het tarief waarmee u doorgaans uw openstaande bijdragen betaalt. U moet de voorwaarden in de lijst die met uw creditcard is verzonden zorgvuldig lezen. Vergeet niet om creditcards vergelijken om de beste uit te kiezen.

 

  1. Vervaldatum Bij sommige creditcardmaatschappijen kunt u kiezen wanneer uw creditcardrekening verschuldigd is. Als die optie voor u beschikbaar is, kies dan voor een datum een paar dagen na uw betaaldag. Zo kunt u uw maandelijkse saldo op tijd afbetalen.

 

  1. Ken de limiet De creditcardmaatschappij stelt uw kredietlimiet in op basis van factoren zoals uw inkomen, terugbetalingsgeschiedenis, bestedingspatronen en CIBIL-score. Uw credit score geeft het maximale bedrag aan dat u op uw creditcard kunt uitgeven. Gebruik boven deze limiet leidt tot boetes. Houd de kredietlimiet laag. Dit zal helpen om de bestedingsgewoonte voor de meeste nieuwe creditcardgebruikers te verminderen.

 

  1. Controleer waarschuwingen Let altijd op wat de kredietverstrekker u stuurt. Update met alle waarschuwingen, e-mails en berichten die u ontvangt. Negeer de nieuwe kredietovereenkomsten niet. Uitgevende instellingen hebben aangekondigd dat zij jaarlijkse vergoedingen moeten toevoegen en andere vergoedingen moeten verhogen. Weet wat er met uw kaart gebeurt.