Met 40 miljoen Amerikanen die nu online datingservices gebruiken, is de kans om online liefde te vinden groter dan ooit. Om hier echter het beste van te maken, moet je weten hoe je het spel moet spelen, en dat is waar onze online datingtips kunnen helpen.

Tips voor online daten: de gids in negen stappen

1. Zorg ervoor dat je klaar bent om te daten

De kans is groot dat als u op zoek bent naar online datingtips, u uw zoekopdracht serieus wilt omzetten in een online datingsucces. Of je nu op zoek bent naar je eerste echte relatie of onlangs bent gescheiden van een partner, het is echter belangrijk dat je echt open staat en klaar bent om iemand nieuw te ontmoeten . EliteSingles-psycholoog Salama Marine zegt dat ‘online daten is als daten in het echte leven. Als je niet klaar bent om met iemand uit te gaan, doe het dan gewoon niet. Het is beter om je helemaal klaar en zelfverzekerd genoeg te voelen om iemand te ontmoeten die je kan voltooien. ‘ Zorg ervoor dat je open en toegewijd bent aan het vinden van een langdurige relatie en dat je op zijn beurt iemand kunt ontmoeten die echt geweldig is.

2. Vind de beste datingsite voor jou

Het kiezen van de juiste datingsite kost tijd en onderzoek – u wilt iets vinden dat aan uw behoeften en wensen voldoet. Salama: ‘Ik raad echt aan, vooral voor senioren, om geen gratis websites te gebruiken. Allereerst richten oplichters zich op oudere gebruikers die misschien niet zo handig zijn met internet; daarom kunt u dit het beste vermijden. Wees ook niet lui als u een website zoekt en zorg ervoor dat u de voorwaarden en privacy grondig controleert: garandeert de website volledige privacy van uw berichten en foto’s? Dan heb je de zekerheid dat mensen op de datingwebsite er echt zijn om iemand te ontmoeten, net als jij. ‘

3. Profiteer van online persoonlijkheidstests en intelligente matchmaking

Het is jammer dat niet elke datingwebsite of -app de tijd neemt om u echt te leren kennen en u te helpen bij uw online datingreis. Daarom zijn we bij Leukedatingsite.nl toegewijd aan het matchen van gelijkgestemde Nederlandse singles met compatibiliteit op lange termijn in gedachten. Lexa is ook een heel goede datingsite. Het resultaat is dat onze uitgebreide persoonlijkheidstest meer dan 200 vragen bevat om een uitgebreid en nauwkeurig profiel van jou te creëren. De vragen zijn gebaseerd op het psychologische Five Factor Model dat is ontwikkeld door Robert McCrae en Paul Costa en berekenen uw niveaus van neuroticisme, vriendelijkheid, extraversie, nauwgezetheid en openheid. Deze factoren worden vervolgens gebruikt om leden met vergelijkbare eigenschappen te matchen om de beste kans te creëren om een langdurige verbinding te vormen. We willen Amerikaanse singles verenigen die elkaar aanvullen en versterken, en dat kunnen we effectief doen met dit systeem.